Monday, November 30, 2009

New Paint Project for My Car

Ini baru nak proposed sebelum cat baru, igt nak install sunroof evo3... hurm kos dia lebeh kurang RM1900.. 2 step, konpom hensem kete aku(triginoz), aku tak nak potong frame tp potong roof je. risau bocor, tp tawakal je la... member aku buat ok je...

Sunroof Evo3

Sunroof Evo3(inside)


Pastu install hoot mirage asti. harga tak sure lagi tapi dalam anggaran RM400. budget ada tapi x ngam karang satu hal pulak nanti. Belum habis survey lagi sebab hoot ni jarang ada dan payah nak cari. kalau sesapa yang nak tolak kat aku harga murah just bgtau aku kat comment k.


Mirage Asti Hoot

Bumper V Design, hurmm lawa.. kene match ngan intercooler aku. Harga RM340 beli dengan pemborong. Rase nak pakai bumper standard. tapi tengok bumper ni mcm best je.

Wira V-Design front bumper (PU) - RM340

Example of V-Design

Selepas settle sumer bodykit ni baru leh pikir nak color ape.. To Be Continued...

Dalam Kenangan...


Dalam Kenangan...

Pada raya haji ke 2 aku dan isteriku pergi menziarahi kakak kandung aku di Bdr Baru Salak Tinggi. Then adik aku beritahu dia mndpt SMS bahawa Mohd Ridzuan Ismail (Wan Kenit) dah meninggal dunia... Pastu dalam beberapa minit kemudian bapa aruah call menyatakan bahwa aruah meninggal dunia pada pagi itu iaitu 28hb November 2008 pada pukul 11.00pg di hospital kulim.. Sebak mmg sebak... sebab tiba2 terigt saat2 dulu kenangan semasa diploma... dia byk membantu dari segi motivasi, kewangan n persahabatan... Aruah juga hebat bermain muzik byk tunjuk ajar yang diberikan...

Kenangan Ketika melawat Aruah

Aku nak pergi sgt2 ke pengebumian aruah... tapi aku x confident dengan kenderaan aku untuk sampai ke kedah. Apa yang wife aku nasihatkan agar bacakan Surah Yassin utknya dan sedekahkan Al Fatihah... mungkin ada hikmah aku tak dapat hadir ke pengebumian sahabat baik aku tu..
PTPL Diploma 2002

Apapun.. sesiapa yang mengenali aruah selama ini... marilah kita sama2 sedekahkan Al Fatihah kepada aruah... Semoga aruah ditempatkan dengan golongan-golongan orang yang beriman... Al-Fatihah...

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Kesibukanku pada tahap cipan menyebabkan blogku tergendala, tapi tidak mengapa.. tiada siapa yang kesah... Kepada sahabat2 ku Selamat Menyambut Hari Raya Aidil adha, Berhati2 ketika memandu samada di kampung atau di jalan raye yang bukan kat kampung.. kepada yang menunaikan ibadah haji... semoga ibadah yang ditunaikan mabrur... semoga selamat smpai ke tanah air aamiinnn... :-)