Tuesday, December 8, 2009

Color ape ek???

Color Advan Rally

Bumbung mula merekah, hoot dah mula tumbuh karat seperti cendawan, aku keliru dalam membuat keputusan color apekah yang perlu ditempekkan pada kereta aku. Dari cadangan abg aku suruh color Advan Rally, reason dia jarang orang wat color ni. bagi aku color dia terlalu garang, tak sesuai untuk aku. aku nak buat family car je... Karang ape plak kate pak mentua aku. Pastu cadangan dia lagi color clear silver, reason bila kotor tak perasan sangat sebab color silver. Color silver tak menonjol la pulak. macam kereta biasa je. Tapi aku pernah jumpa kereta lawa color clear silver, sport rim dia mesti dark grey untuk match dengan color body. Hurm.. aku terdetik juga nak warna orange metallic color dark2 sket. Mesti ranggi cewah...

Orange Evo3

Minggu lepas aku pergi Alamanda dengan wife aku nak tengok cerita 2012. Aku sampai alamanda pkul 5, crite start pkul 6.30 lambat laie... aku pon jenjalan and singgah sesaje satu kedai toys tu, aku terperasanla ada jual kereta remote control drift spec, color dia memberi idea baru pulak kat aku.

Kereta remote di alamanda

Lawa beb sejuk mata memandang

Tak sama mcm merah teksi ye..

Nampak garang lagi perkosa

Tapi color tersebut masih dalam pertimbangan. Lawa juga bila aku imagine kereta aku color biru cair mcm ni atau maroon ape ntah kat gambar ni. Mungkin akan tiba lagi color2 yang menarik sebelum kereta aku siap sepenuhnya. to be continued...

2 comments:

  1. kalau nak lawa, merah dunhill...rim ko da putih, kena la tu...xpun ko cat gun metal laa...color pistol...

    ReplyDelete
  2. Color Maroon metallic ngan sport rim gold, tepi letak lambang dunhill, bonnet kasi air brush gambar kaki gangren hahahaha

    ReplyDelete