Tuesday, December 8, 2009

Alignment My Ride

My Ride is My Style (Poyo)

Sebelum ni, susah untuk dapat tuning alignment yang ok untuk kereta aku, dah tukar lower arm depan pun x dapat lagi alignment yang sedap, ada yang cakap suruh tukar mounting engine, ada yang cakap suruh buat manual alignment. Bile dah buat stereng pun still senget lagi, tensen juga aku... Nasib baik dia tak bukak stereng then pasang balik bagi straight. Memang aku seligi je (tetibe emo).

Alat untuk alignment di pasang pada rim ku.

6/11/09 hari ahad hari tu, aku hantar alignment kete aku kat Seksyen 8, Bdr Baru Bangi. Sampai2 je "Taiko... Alignment depan berape hengget?". Tokey tu berkata "Saya talak wat alignment depan, saya wat depan blekang saja. RM30 saja kawan.. tapi saya tak jamin boleh straight ha... lu pakai enjin telubo, cepat lari alignment". Nasib baik aku buat alignment hari tu, Skru absorber depan aku belah kanan dah loose, nasib baik tokey tu ada skru second, heheheh.

Keretaku diawangan...

Body bawah yang kemik2 akibat salah jack.

Jack hidraulick (mcm salah eja je)

Sempat juga tengok spring yang baru pasang gitu

Aiya kawan.. Lu punya chamber sudah lari...

Setting chamber

Leh nengok bawah hehe

Kalau ada modal nat wat piping 3"

Set alignment belakang

Skru absorber yang dah loose

View dari belakang

Kehenseman terserlah

Bila da siap ok laaa, baru best bawak... stereng pon straight, aligntment akupun balance.. bestnye hehehehehe.

1 comment:

  1. Kena terus beli nombor masa hari pertama alignment okey tu!

    ReplyDelete